BRUSSEL - Een overbelaste server heeft vandaag voor problemen gezorgd bij de voorverkoop van tickets voor het U2-concert op 10 juni in het Brusselse Koning Boudewijnstadion. De Ierse rockgroep heeft de gewoonte trouwe fans de kans te bieden tickets te kopen voor ze officieel in de verkoop gaan.

Geregistreerde leden van de website U2.com konden vandaag voor enkele van de Europese concerten, waaronder dat in Brussel, maximaal vier tickets bestellen. Daarvoor hadden ze via de webstek van de groep een code gekregen. Die code kon vanaf 10 uur vanmorgen worden ingevoerd op U2.com, waarna voor de eigenlijke bestelling van de tickets voor het Belgische concert naar de webstek van Teleticketservice werd doorgeklikt.

Maar door de grote belangstelling raakte de server op een bepaald ogenblik overbelast, waardoor de bestellingen niet konden worden geplaatst. Probleem was dat de code maar éénmaal kon gebruikt worden, waardoor mensen die later opnieuw tickets probeerden te bestellen de melding kregen dat hun code niet meer geldig was. Er werd uiteindelijk een noodoplossing gevonden. De betrokkenen konden een mail naar Teleticketservice sturen met de gevraagde bestelling.