BRUSSEL - De commerciële televisiezender VT4 wil dat het televisietijdschrift TV2weken tegen morgen uit de rekken wordt gehaald. Volgens VT4 is het blad grof en beledigend ten aanzien van de zender. Koen Clement, algemeen directeur van Magnet Magazines, de uitgever van TV2weken, is niet van plan zijn blad terug te roepen.
Het televisieblad ontving een aangetekende brief van de advocaat van VT4 waarin deze vraagt het tijdschrift vanmorgen uit de rekken te halen. Aanleiding zijn opmerkingen en cartoons in de televisiepagina's die gewijd zijn aan VT4, waarin de spot zou worden gedreven met de regelmatige wijziging van programmatie door VT4.

De advocaat van VT4, Paul Maeyaert, noemt de cartoons en teksten ,,grof en beledigend". Het blad is niet objectief, dit zijn geen cartoons meer, het is ordinair en plat woordgebruik, zei hij.

Niet evident

Uitgever Koen Clement van TV2weken is helemaal niet van plan zijn blad uit de winkels te halen. Het is ook niet evident om de 80.000 tot 85.000 exemplaren tegen morgen terug te halen, zegt hij.

Volgens hem ergeren zijn en andere televisiebladen zich al enige tijd aan de voortdurende wijzigingen in de filmprogrammatie van VT4. Daardoor is de informatie in de televisiepagina's niet meer correct. ,,Onze redactie ontving al geregeld reacties van lezers en we bespraken de kwestie met VT4". De redactie wilde nu op ludieke manier lucht geven aan haar ergenis. Clement noemt het vrij onschuldige grapjes.