Geen oscarnominatie voor De zaak Alzheimer
BEVERLY HILLS - Erik Van Looys succesfilm De zaak Alzheimer is niet genomineerd voor de Oscars. Aviator van Martin Scorsese werd elf keer genomineerd.

Aviator, Martin Scorsese’s biografische film over het leven van de excentrieke miljardair Howard Hughes, kreeg maar liefst elf nominaties. Onder die elf nominaties zijn die voor beste film, beste regisseur en beste acteur (voor Leonardo DiCaprio). Regisseur Scorsese heeft nog nooit een Oscar voor zijn regie ontvangen.

De spectaculaire en peperdure film The Aviator neemt het in de strijd om het meest aantal beeldjes op tegen twee veel kleinere films: Clint Eastwoods boksdrama Million dollar baby en Finding Neverland, over de bedenker van Peter Pan, die elk zeven nominaties kregen. Alle drie zijn ze genomineerd voor beste film, samen met de dramatische komedie Sideways en Ray , de biografische prent over soulzanger Ray Charles.

Van Looys De zaak Alzheimer zal dus geen Oscar naar België halen. In de categorie niet-Engelstalige film gingen de nominaties naar As it is in Heaven (Zweden, regisseur Kay Pollak) Les Choristes (Frankrijk, Christophe Barratier) Der Untergang (Duitsland, Oliver Hirschbiegel) Mar Adentro (Spanje, Alejandro Almenábar) en Yesterday (Zuid-Afrika, Darrell Roodt).

De winnaars worden op zondag 27 februari bekendgemaakt.