Al-Jazeera toont nieuwe gijzelaarsvideo
DUBAI - De Amerikaan Roy Hallums, die op 1 november in Bagdad werd ontvoerd, smeekt op een videoband om zijn leven en doet een beroep op de Libische leider Moammar Khadafi om voor zijn leven te bemiddelen. De video werd vandaag uitgezonden door de Arabische nieuwszender al-Jazeera.

De 56-jarige Hallums werd op 1 november samen met de Filipijn Robert Tarongoy ontvoerd uit het huis in het stadsdistrict Mansour waar zij verbleven. Beiden waren op dat moment werkzaam voor een Saudisch bedrijf dat catert voor het Amerikaanse leger.

Op de band zegt Hallums, terwijl een geweer tegen zijn hoofd gehouden wordt, dat hij voor de Amerikaanse strijdkrachten heeft gewerkt en hulp nodig heeft omdat zijn leven daardoor in gevaar is. Hij roept volgens al-Jazeera Arabische leiders, in het bijzonder de Libische kolonel Moammar Khadafi, op om tussen te komen om zijn leven te redden.

De gegijzelde wil zich naar eigen zeggen niet tot de Amerikaanse president George Bush richten omdat hij ,,niet verwacht dat die zou antwoorden op de oproep".