Aanhouding echtgenote Michel Fourniret in Dinant opgeheven
Foto: rr
DINANT - De raadkamer van Dinant heeft de vrijlating van Monique Olivier, de echtgenote van de Franse seriemoordenaar Michel Fourniret, bevolen. De raadkamer vindt dat een langere voorhechtenis enkel op basis van de betichtingen in Dinant niet kan. Olivier blijft wel in de cel voor haar betrokkenheid bij de ontvoering van Elisabeth Brichet in Namen.

Monique Olivier wordt in Dinant beticht van niet verlenen van hulp aan een persoon in nood, bij de ontvoering van een minderjarig meisje in Ciney op 23 juni 2003.

,,Die betichting blijft behouden", preciseerde Arnould d’Astremont Lynden, de procureur des Konings van Dinant. Hij zal contact opnemen met het parket-generaal van Luik om te weten of hij beroep moet aantekenen tegen deze beslissing van de raadkamer.

Ondanks de opheffing van het aanhoudingsmandaat blijft Monique Olivier in de gevangenis, want zij staat nog onder aanhoudingsbevel voor haar betrokkenheid bij de ontvoering van Elisabeth Brichet in Namen. Het parket van Dinant meldt ook dat Michel Fourniret en Monique Olivier volgende week in beschuldiging zullen gesteld worden voor hun aandeel in de Franse dossiers.

Fourniret zal aanstaande maandag in Dinant verhoord worden door de Belgische onderzoeksrechter Bernard Claude, die op vrijdag 4 februari Olivier zal verhoren. Nadien zal de magistraat overgaan tot de inbeschuldigingstelling van beiden.