Geena Lisa met niets meer dan een laagje verf
BRUSSEL - Al 30.000 Vlamingen beloven te stoppen met roken. Zij gaan de uitdaging van de actie Kom op tegen Kanker aan. Dat wil zeggen dat omroepster Geena Lisa morgen op Eén volledig gebodypaint zal omroepen.

Op de campagne-webstek www.KomOpEnStop.be kunnen mensen zich alleen of in groep inschrijven om te stoppen met roken. De tabakverslaafde krijgt dan de volgende drie maanden ondersteuning in zijn strijd tegen het roken. Concreet ontvangt hij of zij e-mails met informatie, tips en ideeën om de stopper te motiveren. Op de website staan nog vele andere manieren van begeleiding waarop de stoppende roker een beroep kan doen.

Om de actie te promoten en te ondersteunen, boden verschillende televisiepersoonlijkheden een tegenprestatie aan als voldoende mensen beloofden te stoppen met roken. Toen er 10.000 rokers waren ingeschreven, liep Marijn Devalck (Boma in F.C. De Kampioenen) langs de 110 meter hoge gevel van een hotel in Brussel naar beneden. Bij 20.000 ingeschrevenen, is omroepster Katja Retsin gaan ijsberen in de Noordzee.

Nu de kaap van 30.000 is overschreden, moet ook omroepster Geena Lisa haar uitdaging uitvoeren. Geena Lisa beloofde dat ze op een bijzondere manier zou omroepen, namelijk enkel en alleen gekleed in een likje verf.

Ondertussen beloofde Nic Balthazar dat als voor 14 februari nog eens 10.000 rokers beloven te stoppen, hij in de Laatste Show te zien zal zijn als het liefdesengeltje Cupido. Hij zal de hele uitzending lang bewegingloos in het decor staan, verkleed als Cupido.