ANTWERPEN - Bij Degussa in Antwerpen hebben vakbonden en directie vandaag afgesproken om komende vrijdag terug rond de tafel te gaan zitten. Intussen hebben de vakbonden toegezegd dat de werkwilligen in het bedrijf mogen. Toch zal de directie de productie niet opstarten voor de staking voorbij is.

Het sociaal conflict bij Degussa begon vorige week woensdag en draait volgens de vakbonden hoofdzakelijk rond veiligheid. Overleg gisteren heeft niets opgeleverd, zodat de productie vandaag nog steeds niet is hervat. Vrijdag zullen bonden en directie een nieuwe poging doen om uit het conflit te geraken.

,,We hebben toegezegd dat we de werkwilligen zullen binnenlaten op voorwaarde dat ze de taken van de stakers niet overnemen", zegt Rob Prins van ACV-chemie. ,,Ook contractors mogen niet binnen, met uitzondering van de catering", zegt Prins.

De veertien installaties bij Degussa liggen intussen zo goed als stil. ,,De directie heeft alvast laten verstaan dat ze de productie niet wil heropstarten voor de staking helemaal voorbij is", zegt Prins.