BRUSSEL - Het stond al een tijdje vast, maar vandaag heeft de club het nieuws officieel bekendgemaakt: RSC Anderlecht gaat in beroep tegen de beslissing van de Belgische Voetbalbond (KBVB). Het Beroepscomité van de voetbalbond oordeelde vorige week dat de wedstrijd van 6 november tegen La Louvière herspeeld moet worden omdat tijdens de wedstrijd een bal ontplofte.

De beroepscommissie komt de volgende keer bij elkaar op 3 februari, maar voor die zitting komt de officiële beslissing van Anderlecht alvast te laat. De zaak kan dus pas opnieuw behandeld worden op de zitting van maart, waarvan de datum nog niet bekend is.

Indien het vonnis dan ongeldig wordt verklaard -wat enkel mogelijk is indien er sprake is van procedurefouten of wanneer er nieuwe elementen zouden opduiken-, moet de zaak opnieuw onderzocht worden door een andere kamer van het beroepscomité.

Als het vonnis bevestigd wordt, dan moet de kalendercommissie op zoek naar een nieuwe datum om het veelbesproken duel te laten herspelen. Een eventuele replay is dus nog niet voor morgen.