Bush krijgt Razzie-nominatie voor slechtste acteur
George Bush Foto: rr
LOS ANGELES - De Amerikaanse president George W. Bush werd gisteren door de Razzie-jury bekroond met een nominatie als acteur in de film 'Fahrenheit 9/11'. De Razzies, voluit Raspberry Awards, worden jaarlijks 24 uur voor de Oscar-ceremonie toegekend aan alles wat het voorbije jaar bijzonder slecht was in Hollywood.

Bush beweegt zich als Razzie-genomineerde in goed Republikeins gezelschap. Met Condoleezza Rice, kersvers minister van buitenlandse zaken, is hij ook genomineerd in de categorie 'Slechtste Filmkoppeltje'. Bush krijgt in de categorie slechtste acteur het gezelschap van Colin Farrell ('Alexander'), Ben Affleck ('Surviving' én 'Jersey Girl'), Vin Diesel ('Chronicles of Riddick') en Ben Stiller.

Arnold Schwarzenegger, tegenwoordig in de rol van gouverneur van Californië, kreeg een nominatie voor slechtste bijrol in 'Around the World in eighty days'.

Koploper in het slechte Hollywoodwerk is 'Catwoman' met maar liefst zeven nominaties en een uitstekende kans op de titel Slechtste Film van het jaar. Hoofdrolspeelster Halle Berry, voor 'Monster's Ball' nog Oscarwinnares, is nu dus favoriete als Hollywoods slechtste. 'Catwoman' wordt op de voet gevolgd door Oliver Stone's 'Alexander' (zes nominaties) en 'White Chicks' (vijf). Ook de prequel van de Exorcist-saga, 'The Beginning', ontlokt bij de Razzie-jury (bestaande uit één man, die telkens unanieme beslissingen neemt) enkel maar spot.

Bush en co zullen nog de adem moeten inhouden tot 26 februari. Dan weten de geselecteerden of ze de hoofdprijs wegkapen: een beeldje dat bijna één dollar waard is.