Serena Williams en Sharapova naar halve finale (update)
Maria Sharapova Foto: ap
MELBOURNE - Op de Australian Open hebben Serena Williams en Maria Sharapova zich geplaatst voor de halve finale. Bij de mannen wonnen Roger Federer en Marat Safin makkelijk hun kwartfinale.

De 17-jarige Sharapova, die in 2004 Wimbledon en de Masters won, vond in de eerste set geen antwoord op het krachttennis van haar twee jaar oudere landgenote Svetlana Kuznetsova. De winnares van de US Open 2004 won die set vrij makkelijk met 6-4, maar stapelde nadien de fouten op. Beide speelsters hadden duidelijk te lijden onder de Australische hitte en moesten zelfs 10 minuten pauzeren. Sharapova kwam als herboren uit die pauze en gunde Kuznetsova nauwelijks nog een bal.

In de andere kwartfinale van de dag walste Serena Williams over Amélie Mauresmo heen. Na amper 1 uur en 11 minuten stond de dubbele 6-2 op het scorebord. De Française had opnieuw last van de dijbeenblessure, die haar al jaren regelmatig parten speelt.

Donderdag nemen de als vierde geplaatste Sharapova en de als zevende geplaatste Amerikaanse Serena Williams het tegen elkaar op in de eerste halve finale.

In de andere kwartfinales neemt de Amerikaanse Linsday Davenport het morgen op tegen de Australische Alicia Molik, de Française Nathalie Dechy staat tegenover de Zwitserse Patty Schnyder.

Federer te sterk voor Andre Agassi

Bij de mannen heeft Roger Federer nog maar eens getoond dat hij, en niemand anders, de te kloppen man is voor de eindzege. De Zwitserse nummer één van de wereld rekende vandaag in de kwartfinales in drie sets af met viervoudig winnaar Andre Agassi. De setstanden: 6-3, 6-4 en 6-4.

In de halve finales neemt Federer het op tegen de als vierde geplaatste Rus Marat Safin. Ook hij ging als een razende te keer in zijn wedstrijd tegen de Slovaak Dominik Hrbaty en won in drie korte sets: 6-2, 6-4 en 6-2. Safin stond in Melbourne al twee keer in de finale, maar kon nog nooit winnen.

  • Uitslag enkel mannen (kwartfinales):

    Marat Safin (Rus/4) - Dominik Hrbaty (Slk/20) 6-2, 6-4, 6-2
    Roger Federer - Andre Agessi 6-3, 6-4, 6-4

  • Uitslag enkel vrouwen (kwartfinales):

    Maria Sharapova (Rus/4) - Svetlana Kuznetsova (Rus/5) 4-6, 6-2, 6-2
    Serena Williams (VSt/7) - Amélie Mauresmo (Fra/2) 6-2, 6-2