BRUSSEL - De Franse Gemeenschapsregering heeft de kandidatuur van Jean-Paul Philippot gepreselecteerd voor de functie van administrateur-generaal van de RTBF. Dat maakte het kabinet van minister-president Hervé Hasquin vanmiddag bekend.
De kandidaat moet echter nog gehoord worden door de regering. De officiële aanduiding gebeurt zoals eerder aangekondigd op 31 januari.

De topfunctie bij de Franstalige openbare omroep kwam vrij nadat Christian Druitte op 10 januari ontslag nam.

De 42-jarige Jean-Paul Philippot is afkomstig uit Luik maar begon zijn beroepsloopbaan bij het OCMW van Sint-Gillis. Later richtte hij een zakenkantoor op en nog later ging hij werken op het kabinet van de Brusselse minister-president Charles Picqué (PS).

Op dat kabinet was hij belast met de financiële problemen van de Brusselse gemeenten en de financiële toestand van de ziekenhuizen. Het was op dit domein dat zijn loopbaan zich verder ontwikkelde, door eerst ondervoorzitter en vervolgens afgevaardigd-bestuurder te worden van de Iris-koepel, belast met het stelpen van de financiële bloedstorting van de openbare ziekenhuizen in het Brussels gewest.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig