ANTWERPEN - Twee beklaagden uit Antwerpen, zijn kort voor het middaguur ontsnapt uit het justitiepaleis in Antwerpen. Een van de twee is inmiddels na een achtervolging opgepakt in de Stockmansstraat. De andere is nog voortvluchtig.
Het incident gebeurde omstreeks 11u30 voor de correctionele rechtbank. Daar stonden zes mannen terecht voor home- en carjackings en een postoverval. Plots zetten twee beklaagden, na wat tumult vanuit het publiek, het op een lopen. Daarbij sneuvelde een raampje van de deur van de rechtszaal. Enkele agenten zetten onmiddellijk de achtervolging in.

De twee ontsnapten vluchtten langs de hoofdingang op de Britselei, via de Stockmansstraat naar de Justitiestraat. Daar rekenden de agenten met getrokken pistool twee mannen in. Het ging om één van de ontsnapten, Mohammed El Azzouzi, en een medeplichtige. De tweede ontsnapte, Yassine Chebboun, blijft op te sporen.

Chebboun was aangehouden voor een overval, op 28 november 2001, op een postkantoor in Hoboken. El Azzouzi stond in dezelfde zaak terecht voor home- en carjackings. Hij is ook aangehouden in het kader van het homejackingdossier van Frank Verstraeten.

Verstraeten blijft in cel voor fraude
De Antwerpse raadkamer heeft vanmorgen de aanhouding bevestigd van Frank Verstraeten in het dossier van fiscale fraude en witwassen. Verstraeten wordt ervan verdacht dancing Zillion te hebben opgestart met dubieus kapitaal. Frank Verstraeten is momenteel ook al aangehouden in het dossier van de homejacking in het appartement van Brigitta Callens.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig