JERUZALEM - Het centrum van Tel Aviv is vanmorgen opgeschrikt door een zelfmoordaanslag. Vijfentwintig mensen raakten daarbij gewond. Een Palestijn blies zichzelf op toen hij op een brommer door een winkelstraat reed. Hij overleed kort na de aanslag aan zijn verwondingen.
De aanslag met een spijkerbom had plaats in het centrum van de stad, in een wijk waar veel buitenlanders wonen. De politie heeft de omgeving onmiddellijk afgezet. Niemand heeft zich verantwoordelijk verklaard voor de aanslag. Vlakbij de plaats van de aanslag werd een tas met automatische wapens en een grote hoeveelheid munitie gevonden. Ook arresteerde de Israëlische politie er een Palestijn die zich op dat moment verdacht gedroeg. Onrustige week
Dinsdag overleden twee Israëlische vrouwen nadat een Palestijn het vuur had geopend in het centrum Jeruzalem. Tientallen mensen liepen verwondingen op. Uit vergelding bracht het Israëlische leger gisteravond een leider van de militante verzetsbeweging Hamas in de Gazastrook om het leven. Hamas heeft daarop weer aangekondigd de dood van de leider te wreken.

Elders in de Palestijnse gebieden kwamen donderdag nog vijf Palestijnen om het leven. Twee werden volgens de Israëlische radio doodgeschoten toen zij probeerden een joodse nederzetting in de Gazastrook binnen te dringen. Twee anderen kwamen om bij vermoedelijk een mislukte zelfmoordaanslag, ook in de Gazastrook. In Ramallah op de Westoever werd een agent van de Palestijnse inlichtingendienst doodgeschoten in een vuurgevecht met Israëlische militairen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig