De derde editie van de benefietactie 'Music for Life' van Studio Brussel heeft 3.503.246 euro opgebracht. Dat is ongeveer 200.000 euro meer dan vorig jaar. De opbrengst gaat naar 'moeders op de vlucht'.
Music for Life stond dit jaar in teken van de miljoenen moeders die met hun kinderen op de vlucht zijn voor oorlog en geweld. Studio Brusselpresentatoren Siska Schoeters, Tomas De Soete en Sofie Lemaire lieten zich zes dagen lang zonder eten opsluiten in een glazen huis op het Woodrow Wilsonplein in Gent. Bij de radiomarathon teerde het trio van Studio Brussel enkel en alleen op allerhande sapjes.

De Gentse burgemeester Daniël Termont liet Schoeters, De Soete en Lemaire woensdag rond 17.45 uur vrij uit het glazen huis waarin hij hen zes dagen eerder had opgesloten. De drie werden in een paardenkoets overgebracht naar de nabije Vooruit, waar de slotshow van de benefietactie aan de gang was.

Federale overheid schenkt 1 miljoen

Tijdens die slotshow schonk Karel De Gucht in naam van de federale overheid 1 miljoen euro aan Music for Life. Het publiek zorgde voor niet minder dan 2.203.246 euro via allerhande acties, veilingen, de aangevraagde platen en verstuurde sms'jes en de brievenbus van het glazen huis. Eerder deze week schonk de Vlaamse regering ook al 300.000 euro. Daardoor kwam het totaalbedrag van de actie op 3.503.246 euro. Dat is meer dan vorig jaar. Toen bracht Music for Life 3.353.568 euro op.

Tijdens de slotshow kwamen ook nog enkele andere acties aan bod waarmee geld ingezameld werd. Zo was 'Bed on the Run' goed voor 10.330 euro. Dat is het tienvoud van de afstand die presentatoren Linde Merckpoel en Sam De Bruyn liftend met een Ikea-bed vanuit het Zweedse Malmö naar Gent afgelegd hebben.

Run for life

'Run for Life' bracht in totaal 15.730 euro op. In vijf Vlaamse steden (Hasselt, Oostende, Antwerpen, Leuven en Aalst) werd tijdens de actie continu op een loopband gerend. Alles samen werd zo 1.573 kilometer afgelegd, en ook dat bedrag werd vertienvoudigd.

Jan Van Biesen, netmanager van Studio Brussel was erg tevreden over de derde editie van Music for Live. 'Vlaanderen heeft zich van zijn allerbeste kant getoond, met een fenomenaal eindbedrag als resultaat. Een heel belangrijk maatschappelijk signaal van hartverwarmende solidariteit in tijden van algemene financiële crisis. Studio Brussel en Het Rode kruis engageren zich om elke euro zeer nuttig te besteden en zullen in de nabije toekomst verantwoording afleggen over de bestede fondsen.'

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig