Vier zusjes omgekomen bij brand in Arnemuiden
Een oververhit snoer was maandag zeer waarschijnlijk de oorzaak voor de brand in de woning boven een Chinees restaurant in het Nederlandse Arnemuiden. Bij de brand kwamen vier zusjes om het leven.
De technische recherche heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de oorzaak. 'Het snoer kon de warmte van de elektriciteit niet aan, waardoor er hittestuwing ontstond. Op een gegeven moment kwam er zo veel warmte vrij dat spullen in de omgeving van het snoer in brand zijn geraakt', aldus de politie.

De brand ontstond maandagavond in het woonhuis boven het restaurant, waar de kinderen van 8, 7, 3 en 1 jaar lagen te slapen. De woonetage brandde volledig uit. Door het instortingsgevaar duurde het lang voordat de lichamen van de kinderen geborgen konden worden. Pas dinsdagochtend vroeg waren alle lichamen geborgen. Onder de bezoekers vielen geen gewonden.

Burgemeester Koos Schouwenaar van Middelburg kwam maandagavond naar de rampplek. Hij sprak zijn medeleven uit met de familie. De vader en moeder zijn er volgens de burgemeester 'ernstig aan toe'. 'Het is heel triest wat hier is gebeurd', zei hij in het NOS-Journaal op de Nederlandse televisie.

In de straat van het restaurant was maandagavond Slachtofferhulp aanwezig om mensen die daar behoefte aan hadden op te vangen.

De gemeente Middelburg, waar Arnemuiden onderdeel van uitmaakt, nodigde de buurtbewoners van het restaurant uit voor een informatiebijeenkomst. Die werd dinsdagochtend om 10.00 uur gehouden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in