Treinverkeer opnieuw normaal
Het treinverkeer verloopt opnieuw volgens schema na de 24 urenstaking van de Onafhankelijke Vakbond voor Spoorwegpersoneel (OVS), die dinsdag om 14 uur ten einde liep. Dat meldt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel.
De staking van de OVS leidde vooral maandag tot problemen. Zo reed tussen 17 en 18 uur maar de helft van de treinen tussen Antwerpen en Gent en tussen Brussel en Antwerpen. Op de lijn Kortrijk-Gent reden twee op de vijf treinen niet. In Wallonië reed slechts de helft van de treinen tussen Brussel en Luik.

Dinsdag reed steeds minstens 75 procent van de treinen op de belangrijke lijnen. Enkel tussen Brussel en Dendermonde daalde het aantal treinen in de voormiddag even tot 66 procent. 'De lijnen in Vlaanderen waar het vaakst treinen werden afgeschaft, waren de lijnen Brussel-kust, Brussel-Antwerpen, Gent-Kortrijk, Gent-Antwerpen en Brussel-Dendermonde', aldus Sofie Van Haele van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. 'Maar op alle belangrijke lijnen is er dinsdag steeds treinverkeer geweest. De reizigers zijn, al dan niet met vertraging, op hun bestemming geraakt.'

Tussen 13 en 14 uur verliep het treinverkeer al opnieuw vrijwel normaal. Op de grote lijnen reed overal 100 procent van de treinen, behalve tussen Antwerpen en Roosendaal (90 procent) en tussen Brussel en Luik (95 procent). 'De toestand is op dit moment normaal. Er zijn geen treinbestuurders die staken en het treinverkeer kan weer normaal verlopen', zegt Van Haele rond 15 uur.

De OVS plant tijdens de overgang van 2007 naar 2008 een nieuwe 24 urenstaking. Die zou ingaan op 31 december om 14 uur. De spoorvakbond eist onder meer een herziening van de dienstregeling die in december van start ging.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in