Standard verliest bij Arsenal maar CL is nog niet voorbij
Foto: belga
Zoals verwacht is Standard tegen Arsenal onderuit gegaan. Lang werd er niet getreurd bij de Rouches want de tweede ronde van de Champions League is nu zelfs nog mogelijk.


LIVE Herbeleef de wedstrijd
Over twee weken wacht Standard de alles of niets wedstrijd tegen AZ. Na die 90 minuten kan pas echt de evaluatie van de Luikse CL-campagne worden gemaakt. Alles staat of valt met het resultaat tegen AZ waar Jovanovic en De Camargo weer van de partij zullen zijn. Carcela, die in de slotfase rood kreeg, zal dan in de tribune moeten toekijken.

Vijf pogingen in één fase

Bij Standard kwamen Goreux en Sarr in de ploeg, Victor Ramos en de geblesseerde Jovanovic waren er niet bij. Arsenal begon als een wervelwind. Gedurende iets meer dan een kwartier geraakte Standard niet verder dan 35 meter van het eigen doel. Bolat pakte een plaatsbal van Fabregas. De Rouches-doelman had ook meeval dat Nasri teruglegde in plaats van zelf te trappen. Op het kwartier volgde de meest onwaarschijnlijke actie van de hele Champions League-avond. Arshavin besloot op Bolat, Vela knalde de terugspringende bal op de paal. Die rebound werd door Gallas op de Standard-doelman getrapt en de herneming ook. Tot slot schoot Vermaelen en het leer werd uit het doel gehouden door Arshavin. Vijf pogingen in één fase en geen doelpunt.

De thuisploeg stond er schijnbaar zelf van te kijken want het ging wat moeizamer spelen. Mbokani kreeg zelfs een schietkans. De Congolees, helemaal op een eiland in de spits, haalde knap uit. Het leer werd door de kruising terug het veld ingeduwd. Dalmat miste zijn schot op de herneming. Dalmat trapte ook nog eens een vrije trap een metertje naast.

De twee schoten van Standard op doel verdoezelden niet het overwicht van Arsenal. Alleen kwamen er in dat tweede kwartier veel minder kansen van. Gallas kopte van kortbij over. De Fransman botste met Arshavin en beiden hadden minutenlang verzorging nodig. Groggy Gallas keerde na de rust niet meer terug. Op een moment dat Standard zijn rustigste periode in de eerste helft kende – Arshavin werd nog altijd buiten de lijnen verzorgd – ging Mulemo in de fout. De linksachter gleed op een simpele voorzet weg in plaats van de bal weg te trappen en Nasri nam het cadeau dankbaar in ontvangst (1-0).

Arshavin en Fabregas schoten vlak daarna net naast. Goreux claimde een strafschop na een licht contact met Gallas. Er was iets aan de hand maar Goreux had beter sneller op doel getrapt. Met de rust in zicht was de wedstrijd echter gespeeld. Denilson haalde van op 30 meter uit. Bolat beoordeelde het schot verkeerd en het stond 2-0.

Rood voor Carcela

Na de rust was de eerste kans voor Standard. Witsel besloot van heel kortbij echter veel te zwak op Almunia. Arsenal bleef de richting aangeven. De ploeg van Arsène Wenger kon echter niet verstoppen dat het niet in een denderende vorm verkeert. Er liep te veel mis bij de laatste pass. Als alles dan eens goed verliep, was er een slappe afwerking. Vela trapte naar nergens en de ingevallen Walcott schoot voorlangs.

De ingevallen Cyriac kende nog bijna zijn moment van glorie. Hij schoot in de slotfase hard en laag tegen de paal. Carcela stelde zich in ongunstige zin aan. De 20-jarige kersverse Rode Duivel maakte een kopstootbeweging tegenover Fabregas en mocht met rood naar de kleedkamer. Hij is er, net als Mangala (derde geel), tegen AZ niet bij. Arsenal gaat naar de tweede ronde, Standard moet nog afwachten.

Alle uitslagen

Groep E

Fiorentina (Ita) - Lyon (Fra) 1-0
Debrecen VSC (Hon) - Liverpool (Eng) 0-1

Groep F

Rubin Kazan (Rus) - Dynamo Kiev (Oek) 0-0
FC Barcelona (Spa) - Inter Milaan (Ita) 2-0

Groep G

Glasgow Rangers (Sch) - Stuttgart (Dui) 0-2
Unirea Urziceni (Roe) - FC Sevilla (Spa) 1-0

Groep H

Arsenal (Eng) - Standard (Bel) 2-0
AZ Alkmaar (Ned) - Olympiacos (Gri) 0-0