Elisabeth Davin en Antoine Gillet zijn op een ceremonie van de Waalse atletiekliga (LBFA) in het stadhuis van Namen verkozen tot Waalse atleten van het jaar. Julien Watrin en Camille Claus werden verkozen tot beste Waalse beloften.
Elisabeth Davin (AC Dampicourt) behaalde op de Jeux de la Francophonie in Beiroet de gouden medaille op de 100 meter horden. Ze nam ook deel aan het EK indoor en aan het WK in Berlijn.

Antoine Gillet (Bertrix-Basse Semois) behaalde tweemaal een vierde plaats dit seizoen op de 400 meter op de Universiade en het EK voor beloften. Hij stelde zijn beste tijd ook scherper tot 46.13. Op het WK in Berlijn maakte hij deel uit van de aflossingsploeg die vierde werd op de 4x400 meter.

Julien Watrin (AC Dampicourt), 16 jaar, is houder van het Waalse record op de 200 meter (22.02) in zaal. Op het Olympisch Festival voor de Europese Jeugd (FOJE) in het Finse Tampere behaalde hij de gouden medaille op de 200 meter met een Belgisch record bij de scholieren (21.06) en de tweede plaats op de 100 meter. De 16-jarige Camille Claus werd beloond voor haar sterke prestaties op de 200 meter. Zij werd zowel indoor als outdoor Waals kampioene. Op het Olympisch Festival voor de Europese Jeugd haalde ze de finale van de 100 meter.