De Kroatische politie heeft de Sloveen Dragan Mihelic opgepakt toen die in Kroatië arriveerde. Mihelic werd door de Duitse autoriteiten gezocht omwille van zijn vermoedelijke betrokkenheid bij het gokschandaal in het Europese voetbal. Daarbij zouden meer dan 200 wedstrijden vervalst zijn.
De 38-jarige Sloveen is gearresteerd op verdenking van fraude en verduistering. Verwacht wordt dat Duitsland om zijn uitlevering zal vragen. De Sloveen kan een spilfiguur zijn in het onderzoek naar wat het grootste omkoopschandaal in de geschiedenis van het Europese voetbal genoemd wordt.

In Duitsland is het onderzoek volop aan de gang en zijn er al vijftien verdachten opgepakt, onder wie de in Berlijn wonende Kroatische broers Ante en Milan Sapina, die in 2004 ook al de spil waren in een omkoopschandaal. SC Verl, dat uitkomt in de Regionalliga, schorste twee spelers. Er zijn aanwijzingen dat zij twee wedstrijden manipuleerden.

Wat betreft België zouden een aantal wedstrijden van Namen (nu derde klasse, vorig seizoen tweede klasse) vervalst zijn. De Franse sportkrant L’Equipe vermoedt ook dat er aan de wedstrijd Anderlecht-Sivasspor (5-0) in de kwalificaties voor de Champions League een geurtje hangt.