Dick Norman dubbelt volgend tennisseizoen niet meer met de Zuid-Afrikaan Wesley Moodie. 'Moodie belde me vorige week met het ongebrijpelijke nieuws dat hij volgend jaar met de Rus Mikhail Youzhny gaat dubbelen', verduidelijkt Norman op zijn website.
'Gedaan met het duo Norman-Moodie. Het was een koude douche, ik had dit totaal niet zien aankomen. We stonden toen nog nummer zeven in de race, na amper zes maanden samen te hebben gespeeld. Niemand van de andere spelers, coaches en tornooidirecteurs begrijpt deze beslissing. De laatste jaren veranderde hij al dikwijls van partner, altijd op eigen initiatief', aldus de 38-jarige Norman.

'Ik ben Wes heel dankbaar voor 2009, zeker het mooiste jaar uit mijn carrière', stelt Norman, die met de 29-jarige Duitser Christopher Kas al wel een nieuwe dubbelpartner gevonden heeft.

Norman en Moodie deden het als dubbelduo bijzonder goed dit tennisseizoen. Zo bereikten ze de finale op Roland-Garros, haalden ze de halve finale op Wimbledon en strandden ze in de kwartfinales op de US Open. Dit jaar konden ze zich net niet plaatsen voor de Masters in Londen.