Whereabouts brengen AA Gent in de problemen
Foto: photo news
Negen spelers van eersteklasser AA Gent hebben al twee streepjes achter hun naam voor het niet, of niet correct invullen van hun whereabouts. Bij de negen zijn ook basisspelers Zlatan Ljubijankic, Milos Maric en Olufade.

Om dopinggebruik tegen te gaan moeten sporters elke dag een uur en een plaats opgeven waar ze zeker zullen zijn. Als die gegevens tot drie keer toe niet in orde blijken, kan een schorsing volgen. Zo kregen tennissers Yanina Wickmayer en Xavier Malisse elk een schorsing van 1 jaar voor dezelfde feiten.

Grote clubs als Anderlecht, Club Brugge en Genk hebben iemand in dienst om het systeem in te vullen. Bij Gent moeten de spelers dit zelf doen.

Manager Michel Louwagie zit verveeld met de zaak.

'Laat mij duidelijk zijn: ik ben helemaal niet tegen het systeem van de whereabouts', zegt hij in Het Laatste Nieuws. 'Wij helpen bij het invullen als de spelers daar om vragen. Sommigen maken daar gebruik van, maar daar zijn ze dus vrij in. Het invullen van de gegevens is hun eigen verantwoordelijkheid. Individuele sporters vullen dat toch ook allemaal in?'

Wakker

'We zouden iemand een oogje in het zeil kunnen laten houden. Maar is dat dan een blijk van professionalisme of een gebrek daaraan bij de spelers? Natuurlijk maak ik me zorgen, anders was ik een slechte manager. Maar ik denk wel dat iedereen nu wakker is.'