'Anderlecht - Sivasspor een van de verdachte wedstrijden'
Foto: belga
De heenwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League tussen Anderlecht en het Turkse Sivasspor op 28 juli, gewonnen door Anderlecht met 5-0, zou volgens de Franse krant L'Equipe op de lijst staan van verdachte wedstrijden in het kader van het grote gokschandaal dat vorige week door het Duitse gerecht naar buiten werd gebracht.
Anderlecht zelf zou niet onder verdenking staan.

In Azië werden abnormaal hoge inzetten genoteerd op de wedstrijd. "Er liggen zeer sterke vermoedens op Sivasspor. De club uit Anatolië heeft Mecnun Otyakmaz als voorzitter, die dicht bij een maffiabaas staat en gelinkt is aan extreemrechts", aldus L'Equipe.

'Anderlecht voluit'

Anderlecht benadrukte in een persbericht dat zijn spelers alvast voluit zijn gegaan voor de kwalificatie. 'We nemen nota van de berichten die verdachte gokpraktijken suggereren tijdens de wedstrijd RSC Anderlecht - Sivasspor', reageer Herman Van Holsbeeck. 'Wij hebben hier geen weet van. Onze spelers zijn voluit gegaan tijdens de wedstrijd die voor paarswit van groot belang was met het oog op de Europese kwalificatie.'

200 wedstrijden

Zo'n 200 wedstrijden zijn betrokken bij het gokschandaal, waaronder drie wedstrijden uit de Champions League. Turkije is het meest aanwezig in dit schandaal, met 29 verdachte wedstrijden.

Volgens L'Equipe wekken ook de twee wedstrijden in de derde voorronde van de Europa League tussen het Turkse Fenerbahçe en het Hongaarse Honved Boedapest (5-1 en 1-1) de interesse van de onderzoekers.