In Nederland hebben honderden mensen dinsdagochtend de besloten rouwdienst voor Dirk Post in de hervormde kerk De Ark bijgewoond. Bij de dienst waren onder meer twee schoolklassen van het Emelwerda College in Emmeloord aanwezig, waaronder Posts eigen klas. Ook de rector en enkele mentoren van de school woonden de afscheidsdienst bij.

De klasgenoten droegen witte en rode rozen voor Post, die vorige week het slachtoffer van een misdrijf werd. De rouwstoet vertrok na de anderhalf uur durende dienst naar begraafplaats de Vormt in Urk, waar de jongen in besloten kring wordt begraven.

In het rouwcentrum bij de begraafplaats was het maandag al een komen en gaan van mensen die hun condoleances aan de nabestaanden van de 14-jarige Post betuigden. Op het Emelwerda College kwamen maandagmiddag jongeren bijeen om hun medeleerling te herdenken.

In het centrumpje van Urk, het zogeheten ’oude dorp’, houdt een aantal winkeliers zijn zaak dinsdag gesloten.

Jongeren kunnen hun verdriet dinsdag delen in het plaatselijke jongerencentrum De Skuil, waar hulpverlening aanwezig is. Vrienden van Post organiseren dinsdagavond een stille tocht die eindigt bij een skatebaan in het Wilhelminapark. Burgemeester Jaap Kroon sluit de tocht af met een korte toespraak.