De niet-benoemde burgemeesters van de drie faciliteitengemeenten zijn ontstemd over de beslissing van Vlaams minister Marino Keulen (Open VLD). Damien Thiéry van Linkebeek vreest dat de beslissing van Vlaams minister Keulen het einde inluidt van de communautaire dialoog.
'Ik vind het jammer dat minister Keulen zo snel een beslissing heeft genomen en dat hij niet gewacht heeft op de aanbevelingen van de Raad van Europa', zegt Thiéry, waarnemend burgemeester van Linkebeek.

Hoewel de beslissing niet bij hem ligt, schat hij de toekomst van de communautaire dialoog weinig rooskleurig in. 'De Franstalige onderhandelaars hebben duidelijk gezegd dat de onderhandelingen gekoppeld zijn aan de benoeming van de burgemeesters.'

Arnold d’Oreye de Lantremagne

Ook de waarnemend burgemeester van Kraainem, Arnold d’Oreye de Lantremagne, is verbaasd over de snelle beslissing van Keulen.

'Ik had nochtans gehoord dat er een akkoord was binnen de deelnemers aan de gemeenschapsdialoog om die beslissing niet te nemen. Blijkbaar gaat Keulen in tegen de mening van Kris Peeters. Ik vind de beslissing ook heel onbeleefd tegenover de Raad van Europa die binnenkort zijn mening zal geven over de niet-benoeming. Op 2 december moeten wij hiervoor naar Straatsburg'.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig