Dankzij twee doelpunten van een sterk spelende Brice Jovial hebben de Carolingers na een zwakke eerste helft hun doel bereikt, terwijl de gasten zich door twee scheidsrechterlijke beslissingen benadeeld voelden.
Vorig seizoen liet Sporting zich nog in eigen stadion verrassen door tweedeklasser Hamme. Deinze-trainer René Verheyen hoopte dat de Zebra's ook zijn team zouden onderschatten en dat zijn nieuwe club na La Louvière nu ook het Henegouwse Sporting een hak zou zetten.

Trainer Vande Walle liet verassend Akpala op de bank ten voordele van Jovial, wat uiteindelijk wel een geslaagde gok zou blijken. De verwachtingen van René Verheyen kwamen alvast in de eerste helft uit, want Sporting kon zijn rivaal amper in gevaar brengen, op een poging van Kere op de bovenkant van de dwarslat na. Deinze hield alles onder controle en liet de thuisploeg verder breien.

Charleroi dreef echter na de rust onder impuls van Smolders het ritme aardig op en Jovial opende voor het uur, na een uitval van Christ en een deviatie van Smolders de stand. De thuisploeg rustte nu op haar lauweren en kroop na kansen van Denys en Hermans door het oog van de naald. Een afgekeurd doelpunt van Hermans en een niet toegekende strafschop zorgde voor heelwat deining in het bezoekende kamp. Jovial kon uiteindelijk toch de verlossende treffer scoren. Camus legde met een gepatenteerd schot de eindstand vast.