Een zuinig voetballend Zulte Waregem werkte gisteren aan de kust af aan zowat 100procent. Jelavic en Leye zorgden bij de rust al voor een comfortabele 0-2-voorsprong. Een moedig KVO had een eerreddende goal verdiend, maar Vannieuwenhuyze besliste de match.
Drie weken na zijn ontslag bij het Hollandse WillemII zat Dennis van Wijk gisteren voor het eerst op de Oostendse bank. Het leek een droomstart te worden voor de Brugse Amsterdammer, want na een goede actie en een schot van Caramazza, scoorde kapitein Wallaeys al na amper één minuut. De goal werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

Pas in het tweede kwartier kwam Zulte Waregem echt in de match en het had genoeg aan drie kansen om na een halfuur met 0-2 te leiden. Jelavic kopte eerst de voorzet van Meert binnen en Tim Matthys trapte een vrijschop slim naar de verste paal, waar de goed gevolgde Leye koelbloedig afwerkte.

Even ervoor had Jelavic al een tweede keer kunnen scoren, maar hij kon net niet bij de voorzet van Leye. Toch was 0-2 bij de rust een iets te zwaar verdict voor Oostende. Wouter Vandendriessche had moeten scoren toen hij alleen voor Devliegher verscheen, maar schoot naast en gaf hiermee zelf de verklaring waarom hij bij Zulte Waregem moest vertrekken. Ook nog voor de rust noopte de opgerukte Masureel Geert Devliegher tot een parade.

In de tweede helft kwam de Zuid-West-Vlaamse eersteklasser nog weinig in het stuk voor. Dury schakelde over op controlevoetbal en de beste kansen waren nog voor een gemotiveerd KV Oostende. Masureel was er tweemaal dichtbij, maar had geen meeval bij de afwerking.

Meyssen probeerde het met een vrije trap, maar Devliegher was bij de pinken. Ook de ingevallen Amond, door Van Wijk weer in de A-kern opgenomen, perste er nog een knal uit, maar de eerreddende treffer zat er niet in. Integendeel, in de slotfase nam Vannieuwenhuyze alle twijfel weg en Begeyn moest zich nog een derde keer gewonnen geven.