RS Waasland kan met opgeheven hoofd de bekercompetitie verlaten. Het bracht Lokeren meermaals in verlegenheid. In een spannend slotoffensief liet de tweedeklasser de kans op verlengingen uit de handen glippen.
Lokeren greep de buren van RS Waasland onmiddellijk naar de keel. Met snelle balwisselingen probeerden de poulains van Leekens de muur te slopen.

Rechtsachter Madi vlamde naar de kruising. Hofman pareerde het schot met een sublieme reflex. Met een slap schotje van Tambwe had de bezoekende goalie minder last. Een diepe bal van Soares op Flies werd door Copa onschadelijk gemaakt met de borst buiten de zestien.

Nog voor het halfuur stond de 1-0 op het bord. Overmeire verzond een knappe dieptepas op Armoumen. De Marokkaan, niet egoïstisch, legde af tot bij Tambwe. De Congolees scoorde de gemakkelijkste goal uit zijn carrière. Aan de overkant zoefde een pegel van Rey rakelings naast. Lokeren probeerde de score te verdubbelen met schoten uit de tweede lijn.

Kort na de pauze ontsnapte de thuisploeg aan de gelijkmaker. Copa kon een schot van El Khanchaf niet klemmen en Carlos kon nog net op tijd redding brengen voor een aanstormende Flies. Bij Lokeren verslapte de concentratie. De bezoekers gingen terug in hun kansen geloven. De scherpe counters bezorgden de Lokerse defensie kopzorgen, maar veel doelgevaar leverde dat niet op. Overmeire dwong Hofman nog tot een schitterende save na een snoeiharde vrije trap. Tambwe testte de vuisten van de bezoekende goalie. Coach Verkempinck schreeuwde zijn troepen naar voor. Lokeren ontsnapte ternauwernood aan de gelijkmaker. Tweemaal liet de ingevallen Kubilskis een kans op verlengingen liggen.

Lokeren haalde het met het kleinste verschil. Met schaamrood op de wangen zit het in de bekertrommel voor de loting van de 1/8 ste finale.