Bij STVV loopt het al het hele seizoen voor geen meter en dat is nu ook in beker gebleken. Derdeklkasser Eendracht Aalst kreeg in de slotminuut wel even de medewerking van verdediger Milenkovic, maar op de zege van de bezoekers valt weinig aan te merken. De beste ploeg gaat gewoon een ronde verder.
Dat er ook in derde een behoorlijk stukje gevoetbald wordt had STVV vorige dinsdag al ondervonden, want toen werden de Kanaries in een oefenwedstrijd op Bocholt ingeblikt met 5-1. En van bij de start van de bekermatch liet Eendracht Aalst zien dat ook zij met de bal aardig uit de voeten kunnen. En met het nodige resultaat, want de leider in derde klasse A pakte meteen de match in handen en klom al snel op voorsprong. Een knappe combinatie over rechts haalde de Truiense verdediging volledig uit verband en Boto rondde mooi af. De Aalsterse spits was halfweg de eerste helft opnieuw dicht bij een doelpunt, maar dit keer lag Mignolet in de weg.

Naarmate de rust in zicht kwam probeerde STVV het spel toch wat te verleggen, maar veel gevaar leverde dat aanvankelijk niet op. Tot vlak voor halfweg de bal plots voor de voeten van Buvens viel en die voor de 1-1 zorgde. Een tussenstand waarmee de Limburgers halfweg helemaal niet mochten klagen. En ook na de pauze bleef de thuisploeg de handen vol hebben met de tegenstander. Het technisch betere voetbal bleef in ieder geval van de bezoekers komen en als er doelgevaar te noteren viel was het meestal voor de kooi van Mignolet. De beste kans was voor Verheyen, maar die schrok van zoveel vrijheid dat hij te zwak in de handen van de Tryuiense keeper besloot. De wedstrijd leek dan ook op verlengingen af te stevenen, maar in de toegevoegde tijd kreeg Aalst toch wat het verdiende. Claessens zette voor van op links en Milenkovic vloerde zijn eigen doelman. Voor de vele meegereisde bezoekende supporters die al heel de match voor ambiance hadden gezorgd, kon het feest nu helemaal beginnen.