Double double van Gay inspireert Giants
Antwerp zette het tweede kwart van de competitie sterk in. Met een collectieve prestatie werd een steriel Leuven opzij gezet. Uitblinkers waren Brandon Gay en topschutter Lichodzijewski, goed voor 20punten.
Zonder de geblesseerde Hunter kon Leuven via Lewis en Boggan even de indruk wekken er een match van te maken: 7-9, 11-13 en 20-20. Dominantie in de rebound en korven van Gay en Lichodzijewski stuwden Antwerp snel naar een 30-22-voorsprong.

Leuven viel even terug in zoneverdediging, maar zag Sears met driepunters uitpakken. Na een 45-38-ruststand diepten een beweeglijke Lichodzijewski en de met een dunk uitpakkende Dupont de Giants naar 54-43.

Leuven kon nog eenmaal een vuist maken. Lewis en Boggan zorgden in het slotkwart voor 64-57. Leuven miste wel te veel driepunters (1 op 17!) en Sears en Lichodzijewski met assists en Gay en Hanavan met korven brachten in het slotkwart bij 74-60 voor Antwerp zekerheid.

Bij 81-62 mochten de Giant-fans het feestje inzetten en kwam de verdiende zege niet meer in gevaar. Zo nestelt Antwerp zich in de middenmoot.