RC Genk plaatste zich in de beker na 4-2-winst tegen tweedeklasser Olympic Charleroi. Genk ging met een 0-1-achterstand en het schaamrood op de wangen rusten, maar zette nadien de scheve situatie recht.
De uitslag suggereert een vlotte kwalificatie voor Genk, maar dat was niet het geval. In de eerste helft speelde Genk, met de debuterende Zuid- Afrikaan Ngcongca als rechtsachter, veel te nonchalant, te ongeïnteresseerd en met veel te veel dom balverlies.

Olympic Charleroi mocht niet onverdiend met 0-1 gaan rusten na een goal van Banga. Genk kreeg via Barda, Haroun en twee keer Toth wel wat kansen, maar stuitte op doelman Dudas. Het spel dat Genk opdiende was niet veel soeps. Een boze coach Broos greep aan de rust in en wisselde Haroun en Toth voor Bosnjak en Vrancken. Met succes, want na minder dan vijf minuten hadden Soetaers en Van Dooren een veel gretiger Genk al over Olympic Charleroi getild.

Anti-Waals

Daarna legde ref Bourdouxhe de wedstrijd vijf minuten stil omdat de Genkse fans anti-Waalse leuzen geroepen zouden hebben. Het zorgde ook op het veld voor een opstootje.

Toen de match weer op gang gebracht werd, kreeg Vrancken de vrije baan om de 3-1 te scoren. De wedstrijd leek gespeeld, maar doelman Bailly liet een schotje van Niangbo knullig in doel glippen: 3-2. Niet alleen Sporting, maar ook Olympic Charleroi ligt Bailly duidelijk niet.

De uitstekend ingevallen Bosnjak zette Genk echter snel in een zetel na een mooie goal na fraai samenspel met Barda. Barda trapte voor een lege doel nog onbegrijpelijk op de lat. Een perfecte illustratie van een bizarre wedstrijd.