AA Gent plaatste zich in een kil Ottenstadion al bij al vrij makkelijk voor de achtste finales en kan zich opmaken voor de kraker van volgende zondag in het Jan Breydelstadion.
Sollied liet Gillet en Moia rusten en gaf doelman Martinovic een speelkans. De eerste 'plukbal' was trouwens na vijf minuten voor de Franse doelman van de Buffalo's die de resterende veertig minuten geen leer meer in de buurt zag. Gent kwam heel snel op voorsprong toen Maric vanop zo'n 25 meter een vrije trap voorbij de Tiense muur en Schuermans poeierde. Wie een doeltjeskermis verwachtte kwam echter bedrogen uit, want ondanks éénrichtingsvoetbal kon de thuisploeg geen echte kansen versieren. Iets na het halfuur dan toch een wervelende combinatie van blauw-wit, maar de Tiense goalie keerde met een wereldsave de bal van Grondin. Even later redde Schuermans ook nog een schicht van Thijs.

Gent niet meer in de problemen

Ook na de pauze scoorde Gent snel toen Thijs een perfecte assist van Grondin binnentikte. De 2-0 leek een veilige marge en de thuisploeg beperkte zich nu tot het vlot rondspelen van de bal. Thijs trof de paal, Foley stuitte opnieuw op de Tiense uitblinker Schuermans en een doelpunt van Ruiz werd terecht afgekeurd wegens voorafgaandelijk handspel. De suikerjongens konden niet echt een vuist maken, maar staken toch even de neus aan het venster via de ingevallen Vanderweyden en Geebelen. Daarna was het echter weer al blauw-wit wat de klok sloeg. Olufade en de ingevallen Gillet verzuimden echter een zwaarder verdict te vellen.