Van Buyten proeft nog eens van de overwinning
Bayern München heeft met weinig marge middenmoter Wolfsburg verslagen. Daniel Van Buyten stond nog eens de volle 90 minuten op het veld voor de leider in de Bundesliga. Bij Wolfsburg stond Peter Van der Heyden in de basis.
Miroslav Klose opende de score na 35 minuten, op aangeven van Frank Ribéry, die drie verdedigers het nakijken gaf. De Fransman scoorde vijf minuten na de rust zelf de 2-0 met een knappe lob. Dejagah van Wolfsburg milderde twintig minuten voor affluiten met een knal in de rechterbovenhoek tot 2-1, maar de ploeg van Van der Heyden, de hele wedstrijd op het veld, kon geen punt meer uit de brand slepen.

Voor ex-Club Brugge-speler Van der Heyden was het pas de eerste keer dat hij mocht meespelen in de Bundesliga dit seizoen. Hij sukkelde lang met een blessure aan de knie. Voor Van Buyten was het de derde wedstrijd in de Duitse competitie. Het was de tweede keer dat de grote Waal in de basis stond.

Door de zege legt Bayern de druk op het Hamburg van Vincent Kompany, dat derde staat in de ranking, en zondag maar pas aan de slag moet. Nummer twee Werder Bremen won van Cottbus en blijft zo op één punt van Bayern.

Uitslagen:

vrijdag:
Karlsruhe - Hertha BSC 2-1

zaterdag:
Hannover - Schalke 04 2-3
Bayer Leverkusen - Duisburg 4-1
Bochum - Bielefeld 3-0
Bayern München - Wolfsburg 2-1
Cottbus - Werder Bremen 0-2
Frankfurt - Stuttgart 1-4

zondag:
Hamburg - Rostock
Nürnberg - Dortmund