BERLIJN - De directie van de Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn stelt voor de treinbestuurders een loonsverhoging van 8 tot 13 procent te geven. De spoordirectie hoopt daarmee het sociale conflict bij de Duitse spoorwegen, het grootste in de geschiedenis van het Duitse spoor, op te lossen. Dat heeft een woordvoerder van Deutsche Bahn bekendgemaakt.
Meer details over het voorstel van Deutsche Bahn (DB) zijn niet bekend. Het voorstel werd woensdag al aangeboden aan de vakbond van de treinbestuurders (GDL). Die vakbond zal maandag bekendmaken of het directievoorstel volstaat om de onderhandelingen opnieuw op te starten.

Het sociale conflict bij de Duitse spoorwegen sleept al maanden aan en vertaalde zich de afgelopen weken in verschillende acties en stakingen. Zo ondervond het Duitse goederen- en passagiersverkeer eind vorige week zware hinder door een staking.

Machinistenvakbond GDL vraagt een loonsverhoging van minstens 10 procent en een aparte cao voor treinbestuurders. Dat idee werd tot nog toe altijd verworpen door de directie.