Stéphane Demol stopt als assistent bondscoach
BRUSSEL - Stéphane Demol stopt in juni sowieso als assistent-bondscoach van de Rode Duivels. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Demol verbindt zijn lot niet aan dat van bondscoach René Vandereycken, over wiens toekomst de Belgische Voetbalbond (KBVB) in december beslist.
De 41-jarige Demol wil opnieuw aan de slag als hoofdtrainer. 'Ik heb nooit verloochend dat het mijn ambitie is om ergens hoofdtrainer te zijn', stelt Demol. 'Dat was al zo toen ik voor de job van assistent-bondscoach koos. Na drie jaar hulptrainer acht ik de tijd rijp om opnieuw op eigen benen te staan. Of ik naar het buitenland wil of in België blijf? Dat maakt mij weinig uit', aldus Demol.

Het contract van de ex-Rode Duivel met de voetbalbond loopt nog tot eind juni. 'Ik wacht af wat de voetbalbond van plan is, maar een contractverlenging zie ik niet zitten', verduidelijkte Demol. 'De samenwerking met bondscoach René Vandereycken is prima verlopen en voor mij was het een heel leerrijke ervaring', zei hij.

Nicolas Cornu, de woordvoerder van de voetbalbond, bevestigde het nieuws. 'Wij zijn daar inderdaad al van op de hoogte. Demol heeft het nieuws zelf al aan de bondscoach en aan Michel Sablon, technisch-directeur van de voetbalbond, meegedeeld. Op de eerstvolgende vergadering van de Technische Commissie, op 3 december, zal daar uiteraard over gesproken worden', verduidelijkte Cornu.

Stéphane Demol werd in mei 2006 aangesteld als eerste fulltime assistent-bondscoach en dat was een primeur in de geschiedenis van de nationale ploeg. Daarvoor was de ex-international een jaar hulpcoach bij Standard. Demol was eerder trainer van Turnhout, Geel, KV Mechelen, Denderleeuw en Egaleo Athene.

Zijn spelersloopbaan leidde hem langs Anderlecht, Bologna, Porto, Toulouse, Standard, Braga en Lugano. Tussen 1986 en 1991 was de verdediger 38 keer Rode Duivel.