In de NBA stond er vrijdag met de Boston Celtics tegen de Los Angeles Lakers een ouderwetse topper op het programma. De Celtics haalden het dankzij een sterke collectieve prestatie met 107-94.
Bij Boston waren Kevin Garnett en Kendrick Perkins goed voor 21 punten, nette Paul Pierce er 20 en Ray Allen 18. Kobe Bryant kon met zijn 28 punten de nederlaag voor de Lakers niet vermijden. In de Eastern Conference blijft Boston in uitstekende doen, met tien zeges en slechts één nederlaag.

Ook Orlando Magic blijft het goed doen. Dankzij een sterke Dwight Howard, die 34 punten maakte en 17 rebounds pakte, haalde Orlando het met 105-92 van Charlotte. Het blijft zo het tweede beste team in het oosten met elf zeges en drie nederlagen. Orlando was tot nu toe het enige team dat Boston wist te kloppen.

Miami won met 98-91 van Houston. Shaquille O'Neal domineerde Yao Ming, scoorde 26 punten en plukte 14 rebounds, terwijl de Chinese reus zich moest tevreden stellen met 20 punten. Dwyane Wade leidde de Heat met 31 punten naar de overwinning.

Dallas ging met 111-107 onderuit tegen de Pacers. Dankzij Danny Granger (25 punten), Jamaal Tinsley (24) en Troy Murphy (18) bleef de overwinning in Indianapolis. Bij de Mavericks kwam de Duitser Dirk Nowitzki niet verder dan 20 punten.

San Antonio klopte Memphis met 101-88. Tim Duncan (28 punten, 9 rebounds) en Tony Parker (21 punten, 8 assists) waren zoals vaak bepalend bij de Spurs. De regerende kampioen telt nu al elf overwinningen en twee nederlagen.

De Golden State Warriors haalden het met 115-123 van Washington. Warrior Didier Mbenga speelde amper drie minuten, pakte één rebound en maakte één persoonlijke fout. Baron Davis was met zijn 33 punten en 15 assists de grote bezieler van de zege voor Golden State. Bij de Wizards, die het zonder de geblesseerde Gilbert Arenas moesten stellen, lukte Caron Butler (26 ptn, 11 rebounds, 10 ass) een triple-double en maakte Antwan Jamison 30 punten.