De trainer van Doornik, Jean-Marc Varnier, wijzigde zijn winnende basiself niet. In de vijfde minuut kreeg Doornik zijn echte eerste kans via Seoudi, die op rechts doorging en voorzette op De Vreese. Met een goed geplaatste kopbal bracht hij Doornik 1-0 voor.
Oostende probeerde te reageren, maar Delwarte redde in twee keer een inzet van Lord. Ook Wallaeys was gevaarlijk voor Oostende, maar zijn kopbal ging over. In de 21ste minuut was het dan toch raak. Vandendriessche liet het leer onder de Doornikse goalie glijden en het stond 1-1. Doornik zag sterretjes en kreeg nog voor de rust een tweede tegentreffer te slikken. Lord dribbelde doelman Delwarte en trapte de bal in het leg doel: 1-2. Oostende controleerde rustig de partij en Doornik kon nooit een vuist maken. Lord werd zelf nog eens gevaarlijk voor Doornik in de 55ste minuut wat beter in de wedstrijd kwam omdat Oostende gas terug nam. Maar de zege kwam ooit in gevaar. (ldh)

Scheidsrechter: M. Baurain
Doelpunten: De Vreese 1-0, 21' Vandendriessche 1-1, 37' Lord 1-2.
Doornik: Delwarte; Zebre, Di Tulio, Guilmot, Ambu (70' De Villers); Scarpino, Lecaillier (46' Quivy), Seoudi, Desire (46' Thonon); Brisset, De Vreese.
Oostende: Begeyn (24' Van Ryckeghem); Masureel, Stassin, Vandenberghe, Pecqueux, Maiga, Vandendriessche, Wallaeys, Lord (80' Caramazza), Gomez, Ehouman.
Gele kaarten: Ambu, Masureel, Stassin, Seoudi.