Gerets blijft op kop van groep A
Eric Gerets heeft geen vervolg kunnen breien aan zijn fantastische start tegen Liverpool. In zijn tweede Champions League-wedstrijd speelde Marseille 1-1 gelijk tegen Porto. De Fransen blijven wel aan de leiding van groep A.
Marseille vocht met Porto een robbertje uit met als inzet de eerste plaats in groep A. Na de stunt op Anfield Road regeerde het optimisme bij het immer warmbloedige legioen van l'OM maar de strijd bleef onbeslist.

FC Porto ging meteen op zoek naar de scalp van de Fransen en daar had het team van Eric Gerets weinig tegen in te brengen. Onder impuls van de aalvlugge Ricardo Quaresma tikten de Portugezen het balletje lekker rond om sporadisch uit te pakken met een venijnige speldenprik. Gelukkig voor Gerets vond de Champions League-winnaar van 2004 twee keer de paal op haar weg. Twee maal was Raul Meireles de man met het buskruit, alleen de eerste pegel scheerde de vingertoppen van doelman Mandanda. Het enige antwoord van Marseille was een vrij ongevaarlijke vrije trap van Boudewijn Zenden

Goal Niang

Wat Gerets aan zijn manschappen tijdens de rust had verkondigd, zal wel een raadsel blijven maar l'OM kwam sterker voor de dag in de tweede helft. Het Bengaals vuur werd dan ook ontstoken toen de vaak dreigende Niang op aangeven van Djibril Cissé de 1-0 voorbij Helton duikelde.

De tweede opeenvolgende overwinning in de CL werd Gerets niet gegund. Na een overtreding van doelman Mandanda kwam d bal op de stip terecht en maakte Lucho Gonzalez gelijk.

In de andere wedstrijd in groep A versloeg Besiktas met 2-1 Liverpool. Marseille leidt na drie speeldagen in groep A met 7 punten, voor Porto (5 ptn), Besiktas (3) en Liverpool (1).

Thuisoverwinningen

In groep B wonnen Rosenborg en Chelsea allebei in eigen huis met 2-0, respectievelijk van Valencia en Schalke 04. Chelsea leidt in de groep met 7 punten, voor Rosenborg (4).

Gaby Mudingayi verloor met Lazio met 2-1 op het veld van Werder Bremen. De Rode Duivel kreeg in blessuretijd nog een gele kaart. In de andere wedstrijd in groep C won Real Madrid met 4-2 van Olympiakos Piraeus, nadat het 1-2 achter had gestaan. De Spanjaarden leiden in de groep met 7 punten.

AC Milaan haalde in groep D zwaar uit tegen Shakhtar Donetsk: 4-1. De twee teams staan daardoor samen aan de leiding met 6 punten. Benfica versloeg Celtic Glasgow met 1-0, en komt naast de Schotten met 3 punten.

Groep A
Besiktas 2 - 1 Liverpool
Marseille 1 - 1 FC Porto

Groep B
Chelsea 2 - 0 Schalke
Rosenborg 2 - 0 Valencia

Groep C
Real Madrid 4 - 2 Olympiakos Piraeus
Werder Bremen 2 - 1 Lazio

Groep D
AC Milan 4 - 1 Shakhtar Donetsk
Benfica 1 - 0 Celtic