De Wereldraad van de Internationale Autosport Federatie (FIA) heeft woensdag de kalender voor 2008 goedgekeurd. Dit seizoen werden er nog 16 wedstrijden gereden, in 2008 worden dat er 15
De belangrijkste beslissing werd de schrapping van de rally van Australië van de kalender 2008. De Australische organisatoren uit de provincie Queensland, nabij Brisbane, hadden zelf voorgesteld om de wedstrijd uit te stellen naar 2009. Daartoe werden zij genoodzaakt door administratieve problemen, veroorzaakt door een parcourswijziging. Tot 2006 werd de wedstrijd immers nog gereden op een andere piste in de buurt van Perth.

Mexico staat verrassend wel op de kalender in de lente van 2008. Er werd verwacht dat de rally zich zou gaan richten op het concurrerende IRC-kampioenschap. Van nieuwe kandidaturen uit Cyprus en Polen was er woensdag niets terug te vinden op de nieuwe kalender. Zuid-Afrika trok deze zomer zelf z'n kandidatuur in. Zoals voorzien komt Jordanië wel op de kalender van 2008. De Raad keurde ook een kleine wijziging in het reglement goed. Vanaf de 2e dag (in plaats van de 2e etappe) starten de deelnemers in de juiste volgorde van de rangschikking. Eerst de leider, dan de 2e,... . Momenteel starten de piloten in omgekeerde volgorde vanaf de 2e etappe. De 15e mocht dan als eerste het veld in. Hierdoor kon de leider zijn concurrenten in de gaten houden en eventueel zijn snelheid aanpassen.

Vanaf 2009 staan er nog maar 12 rally's op de kalender. Er zijn voor dat seizoen nog twee belangrijke evoluties. Een rally zal op twee verschillende ondergronden mogen gereden worden (bijvoorbeeld asfalt en zachte ondergrond), op voorwaarde dat men twee dagen op dezelfde ondergrond kan rijden. Daarnaast zal de totale lengte van de KP's veranderen van 360 naar 400 km.