Drie personen, onder wie de eigenaar van een kledingzaak in het Franse Rijsel, zijn dinsdagavond meer dan drie uur lang door vier gewapende personen gegijzeld in Doornik. Tijdens de gijzeling hebben twee van de daders een diefstal gepleegd in de Rijselse winkel.
De feiten speelden zich rond 20.45 uur af in een appartement in het centrum van Doornik. De bewoner was alleen thuis, toen er op de deur geklopt werd. Toen hij opendeed, werd hij onmiddellijk bedreigd met een wapen, waarna vier gemaskerde en gewapende mannen het appartement binnendrongen.

Iets later werden twee andere slachtoffers naar het appartement gebracht en werden daar eveneens bedreigd en gekneveld. Twee van de daders bleven meer dan drie uur bij de gijzelaars, terwijl hun mededaders zich naar het Rijselse 'Planète Hockey', de winkel van sportkledij van een van de slachtoffers, begaven.

Daar stalen ze geld, maar om welk bedrag het gaat, heeft het parket van Doornik niet bekendgemaakt. Tijdens de feiten hielden de daders onderling contact via gsm.

Volgens de slachtoffers zijn de daders vier jonge mannen, tussen 15 en 25 jaar oud. Een van hen is klein (ongeveer 1,70 meter) en de anderen iets groter (1,75 à 1,80 meter). Ze spraken Frans met een accent uit de voorsteden van Noord-Frankrijk. Bovendien leken ze volgens de politie goed op de hoogte te zijn van de gewoontes van hun slachtoffers.

De politie van Doornik heeft een onderzoek geopend.