De Duitser Patrik Sinkewitz, die na een positieve dopingtest bekende doping gebruikt te hebben, heeft voor de tuchtcommissie van de Duitse Wielerbond (BDR) gepraat over verscheidene "wetenswaardigheden over het systeem in de wielerwereld"
Maar hij noemde geen collega-renners, meldde zijn advocaat Michael Lehner na de hoorzitting in Frankfurt aan het Duitse persagentschap dpa.

"Hij heeft niet naar andere renners gewezen, namen zijn er niet gevallen", aldus Lehner, die hoopt op een "rechtvaardige uitspraak: niet meer dan een jaar schorsing". Een beslissing zou binnen de twee volgende weken moeten vallen.

Sinkewitz werd bij een controle in juni positief bevonden op testosteron. Het nieuws raakte in juli bekend, enkele dagen nadat Sinkewitz uit de Tour de France was verdwenen met onder meer een kaakbeenbreuk na een botsing met een toeschouwer na de 8e etappe. Sinkewitz ontkende eerst dat hij doping had gebruikt, maar vroeg uiteindelijk geen tegenexpertise aan en gaf uiteindelijk het dopinggebruik toe. Hij werd ontslagen door zijn team T-Mobile.