Van Nistelrooy aast op record van ploegmaat Raul
Ruud Van Nistelrooy kan de best scorende spits in de geschiedenis van de belangrijkste Europese beker worden. De aanvaller van Real Madrid heeft nog één goal nodig om ploegmaat Raul te evenaren, en nog twee om alleen recordhouder te worden - op voorwaarde dat zijn Spaanse collega zelf niet scoort natuurlijk.
In de stand van het meest aantal doelpunten in de Champions League en de voormalige Europacup 1 leidt Raul met 57 treffers. Van Nistelrooy schoot al 56 keer raak. De Nederlander had daarvoor wel slechts 71 wedstrijden nodig, Raul moest 112 wedstrijden afwerken om het huidig record achter zijn naam te krijgen. Van Nisterlrooy maakte 38 van zijn Europese doelpunten bij Manchester United, schoot 9 keer raak voor PSV en heeft ook voor de Koninklijke voorlopig 9 keer gescoord.

Op de lijst volgen na de twee speerpunten van Real Madrid Andrei Shevchenko (101 wedstrijden, 55 goals) - ook dicht bij het record, Alfredo Di Stefano (58 wedstrijden, 49 doelpunten), Eusebio (64 duels, 46 keer gescoord), Thierry Henry (87 wedstrijden, 43 keer gescoord) en Filippo Inzaghi (70 wedstrijden en 41 doelpunten).

Real Madrid neemt het woensdagavond in de derde speeldag van de Champions League op tegen Olympiakos. Beide teams zijn ongeslagen in groep C.