BRUSSEL - In Schaarbeek zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 01.00 en 04.00 uur tien voertuigen door brand beschadigd. Dat werd zondag vernomen van de politie van Brussel-Noord.
Een eerste brand in een wagen werd omstreeks 01.00 uur gesignaleerd in de Georges Rodenbachlaan, niet ver van het politiekantoor. In totaal raakten zes autowrakken op de parking van een garage beschadigd door de vlammen. Volgens de brandweer is het niet aangetoond dat die brand het werk was van brandstichters.
Een tweede brand brak uit omstreeks 02.00 uur op een parking van een GB-supermarkt tussen de Jeruzalemstraat en de Voltairelaan. Een of meerdere daders staken een voertuig in brand en ook een tweede wagen werd beschadigd door de vlammen.
Een derde brand vond plaats in de Huart Hamoirlaan. Het vuur werd aangestoken aan één voertuig en breidde zich uit naar een tweede wagen.

Er is nog geen enkele verdachte opgepakt, maar de politie volgt een spoor. Tijdens de nacht van zaterdag op zondag zijn er geen auto's meer in brand gestoken in de politiezone.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig