Een Italiaanse priester gaat vanaf begin september de wedstrijd 'Miss non Italië' organiseren. Het gaat om de eerste schoonheidswedstrijd voor kloosterzusters. Dat meldt de Italiaanse krant Il Corrierre della Sera zondag.
De nonnen die willen deelnemen aan de wedstrijd, moeten hun foto naar priester Antonio Rungi van het bisdom Mondragone (Zuid-Italië) sturen. De geestelijke zal de foto’s op zijn blog zetten. De internauten kunnen de nonnetjes bewonderen en stemmen voor hun favoriete kandidate.

'U denkt dat ons land enkel oude nonnetjes telt. Dat is niet langer het geval, want in ons land leven vandaag de dag heel wat jonge nonnetjes, afkomstig uit andere landen. Er zijn zusters afkomstig uit Afrika en Latijns-Amerika die zeer mooi zijn, vooral de Braziliaanse', aldus de priester.

Volgens de priester zijn de nonnetjes in de eerste plaats vrouwen en is schoonheid een gave van God. 'De wedstrijd wil duidelijk maken dat er nog andere schoonheid bestaat dan die die men op televisie toont. Er is ook de schoonheid van de ziel en van het hart', stelt de Italiaanse geestelijke.

De schoonheidswedstrijd komt er op uitdrukkelijk verzoek van de kloosterzusters zelf, aldus de priester, die zowat duizend kandidaturen voor de wedstrijd verwacht. De geestelijke hoopt dat een volgende editie van zijn wedstrijd niet enkel via het internet zal verlopen, maar met een echt defilé van de kandidaten gepaard zal gaan, zoals bij een normale schoonheidswedstrijd.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in