Patrick Dewael heeft relatie met Greet Op de Beeck
archieffoto Foto: pdw
BRUSSEL - Minister van Binnenlandse Zaken, Patrick Dewael (VLD), gaat scheiden. Hij heeft al enkele maanden een relatie met VRT-radiojournaliste Greet Op de Beeck. Dat hebben Dewael en zijn echtgenote Marleen Van Doren gisteravond gezamenlijk meegedeeld.
Dewael en zijn echtgenote kwamen naar eigen zeggen een tijd geleden tot de vaststelling ,,dat het beter zou zijn om hun huwelijk te beëindigen''.

,,Omdat ik enkele maanden geleden in een relatie ben gestapt met Greet Op de Beeck, zie ik mij genoodzaakt een publieke mededeling uit te geven. Sinds het begin van deze relatie hebben zowel Greet Op de Beeck als ikzelf in ons beider beroepsbezigheden de nodige afstand gehouden. De VRT-hoofdredactie werd enkele weken geleden ingelicht'', zo luidt de mededeling, die volgens de woordvoerder van Dewael ook door de radiojournaliste werd goedgekeurd.

Dewael spreekt zijn waardering uit voor de media die het privéleven van politici respecteren , maar betreurt dat ,,sommige'' media dat niet doen. Hij beklemtoont dat ,,zijn echtgenote en kinderen, die nooit gekozen hebben voor een publieke rol, hierdoor geraakt worden''. De minister verwijst hiermee naar een column in Knack deze week.

De minister zegt nog te hopen dat iedereen ,,het nodige respect kan opbrengen voor ons privéleven''. ,,Wij zullen dan ook geen verdere commentaar op deze persoonlijke gebeurtenissen geven'', zo besluiten de minister en zijn echtgenote hun gezamenlijke communiqué.

Greet Op de Beeck werkt sinds 2000 als radiojournaliste bij de VRT-nieuwsdienst. Voordien werkte ze al voor het radioprogramma Voor De Dag en werkte ze freelance voor Radio 2. Televisiekijkend Vlaanderen kent haar vooral van haar opmerkelijke optreden in het Eén-programma De Slimste Mens Ter Wereld. Ze hield het maar liefst negen afleveringen vol. De lezers van Humo verkozen haar tot 'Vrouw van het Jaar' in de Pop Poll. De mannensite Feliks.be verkoos haar dan weer tot Meest Begeerlijke Vrouw.

Voor Op de Beeck zou een nieuwe functie binnen de VRT gezocht worden, omdat het voor de journaliste door haar relatie met de minister lastig is geworden om haar werk op de nieuwsdienst te blijven doen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in