Klaus Van Isacker verlaat Vlaamse Mediamaatschappij
Foto: rr
BRUSSEL - Directeur Informatie Klaus Van Isacker verlaat de Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa). Dat heeft hij woensdag bekendgemaakt tijdens een gesprek met directeur-generaal Peter Quaghebeur. Van Isacker werkte de voorbije vijftien jaar voor het moederbedrijf van onder meer VTM en Q-Music. Wat hij nu gaat doen, weet hij nog niet.
Nadat het VTM-Nieuws enkele jaren geleden het marktleiderschap had moeten afstaan aan Het Journaal op TV1 (nu Eén), zette Van Isacker zijn schouders onder een vernieuwingsoperatie. Stef Wauters maakte een opgemerkte transfer. Begin vorig jaar kwam er een nieuwe naam ("Het Nieuws"), een nieuwe begintune en het decor onderging een facelift . De restyling wierp vruchten af. Onlangs stak Het Nieuws de concurrentie aan de Reyerslaan opnieuw voorbij.

Volgens Quaghebeur had Van Isacker eerder al laten doorschemeren dat hij zijn professioneel leven misschien wel een nieuwe wending wilde geven, maar kwam de beslissing toch als een verrassing. Van Isacker gold volgens de directeur-generaal als een steunpilaar van de VMMa. "Dat bewees hij de voorbije twee jaar nog eens met de vernieuwingsoperatie van Het Nieuws, waarvan hij de architect en de bezieler was. Hij sluit zijn carrière hier dan ook af met een schitterende balans", luidt het.

Ook Van Isacker zelf blikt tevreden terug op de voorbije twee jaar. "Dit is de zwaarste, maar tegelijkertijd ook de meest bevredigende periode uit mijn professioneel leven geweest", aldus de vertrekkende Directeur Informatie. Hij wil op zijn veertigste "iets anders" gaan doen. "Wat het wordt, weet ik nog niet. Ik ga daar de komende dagen en weken over nadenken", luidt het.

De leiding van de VTM-Nieuwsdienst komt nu in handen van algemeen hoofdredacteur Eric Goens.