BRUSSEL - Tom Boonen (Quick.Step), die vorige dinsdag tijdens de vijftiende etappe, van Gap naar L’Alpe d’Huez, ziek uit de Tour de France stapte, heeft geen virus opgelopen. Dat wees onderzoek maandag uit. Het gaat alweer heel wat beter met de wereldkampioen, die dinsdag gewoon weer de fiets op kan voor het natourcriterium van Diksmuide.

Woensdag start Boonen in Peer en donderdag in Herentals. Zaterdag neemt hij samen met teammaat Sebastien Rosseler in Duitsland deel aan de Luk Challenge Bühl (cat. 1.1), een koppeltijdrit. De HEW-Cyclassics in Hamburg (ProTour) laat hij aan zich voorbijgaan. De Nederlandse Eneco Tour (16-23 augustus) wordt de eerstvolgende ProTour-wedstrijd voor Boonen.

,,Ik ben nog geen honderd procent beter, maar start toch in de natourcriteriums omdat ik de fans niet wil teleurstellen'', verklaarde Boonen. ,,Die races vragen heel wat energie, maar zijn gelukkig maar van korte afstand. De HEW daarentegen is één van de langste koersen. Met mijn huidige fysieke toestand lijkt het me voorzichtig daar niet te starten en mijn deelname in andere wedstrijden niet in gevaar te brengen.''