VEENDAM - De Groningse politie twijfelt aan het verhaal van de moeder van de 3-jarige jongen uit Veendam die vorige week zou zijn beboet voor wildplassen. Het korps laat vandaag weten dat geen enkele Groningse politieman een bon heeft uitgedeeld aan een 3-jarige wildplasser.
De peuter was met zijn moeder in het Groningse Borgerswold-park toen hij plotseling nodig moest plassen. Hierop ging hij de bosjes in om zijn blaas te legen. Een politieman die het tafereel gadesloeg, beboette de jongen volgens de moeder met 75 euro.

Volgens de politie bevat het verhaal van de moeder toch tegenstrijdigheden. Ook kan de vrouw geen bon laten zien. De moeder van de peuter zegt bezwaar te hebben gemaakt tegen de boete en heeft de bon opgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Bij justitie zou totnogtoe echter geen bezwaarschrift of bon zijn binnengekomen.

De vrouw betwijfelt of een echte politieagent haar kind op de bon heeft geslingerd. Eerder sprak ook de politie een vermoeden uit over een nepagent, maar de politie betwijfelt dit nu. Bij de politie zijn geen eerdere meldingen binnengekomen over nepagenten. Volgens de wet is het overigens niet mogelijk een 3-jarige te bekeuren.