BRUGGE - De twee ervaren zeilers die zondagmiddag voor de kust van Zeebrugge-Blankenberge zijn verdronken, droegen geen reddingsvest. Dat blijkt uit de eerste resultaten van het onderzoek van het Brugse parket.
De 61-jarige dochter droeg in tegenstelling tot haar 79-jarige vader wel een thermisch pak dat haar lange tijd beschermde tegen onderkoeling.

Het parket vermoedt dat de 79-jarige man overboord is gevallen waarop zijn dochter hem probeerde te redden. Makkelijk was dat niet want het dek van de zeilboot bevond zich anderhalve meter boven het water. Waarschijnlijk is tijdens de reddingsoperatie ook de dochter overboord geslagen.

Beide slachtoffers komen uit Wallonië. Hun lichamen zijn door het Brugse parket in bewaring genomen in afwachting van de definitieve onderzoeksresultaten van de federale scheepvaartpolitie. Het zeiljacht ligt momenteel in de Blankenbergse haven.

De scheepvaartpolitie controleerde ook de zeilen. Het touw van de fok vooraan op het schip zat verstrengeld en het groot zeil hing al op de giek.