Onbemande camera's ook in gps-systeem
Foto: mc
BRUSSEL - Deze zomer kunnen chauffeurs een navigatiesysteem voor hun auto aanschaffen waarop de locatie van snelheidscamera's te zien is. De gegevens over de locaties van snelheidscamera's zijn beschikbaar voor zeven Europese landen.
Het bedrijf Tele Atlas levert onder meer digitale kaarten die als basis worden gebruikt voor gps-toestellen. Voor dit project werkt Tele Atlas samen met RoadPilot Limited.

In de digitale kaarten zijn gegevens over de locaties van snelheidscamera's in België, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Spanje, Zweden en Groot-Brittannië opgenomen. Het gaat om vaste snelheidscamera's en niet om onaangekondigde controles. Er wordt een wekelijkse update voorzien.

Volgens Tele Atlas laten wegstatistieken zien dat snelheidscamera's Europese chauffeurs stimuleren om hun snelheid te matigen. ,,Volgens de autoriteiten die snelheidsbeperkingen opleggen, zorgt het leveren van deze informatie voor een positieve bijdrage aan de veiligheid van de wegen'', aldus de directeur van Tele Atlas voor Europa.