NEWCASTLE - De Engelse eersteklasser Newcastle United heeft maandag de transfer aangekondigd van de Ierse linksbuiten Damien Duff, die voor 5 miljoen pond (7,3 miljoen euro) overkomt van landskampioen Chelsea. De 27-jarige Duff tekende bij Newcastle een contract voor vijf jaar. Ook Liverpool en Tottenham ondernamen nog late pogingen om hem te strikken.
,,Vele Ierse Liverpoolsupporters zullen zich afvragen waarom ik niet voor hen heb getekend'', aldus Duff. ''Maar ik heb naar mijn hart geluisterd, dat is alles.'' Duff zei dat hij had gesproken met Newcastlespelers Scott Parker (ex-Chelsea), Shay Given en Stephen Carr (allebei Iers international) vooraleer een besluit te nemen.

Duff stapte in 2003 over van Blackburn naar Chelsea, waarmee hij twee landstitels veroverde. In totaal speelde hij 125 keer voor de 'Blues' en scoorde hij 19 doelpunten. Toch was hij op Stamford Bridge nooit een volwaardige titularis. De Engelse landskampioen ziet in enkele dagen tijd zo een tweede linkspoot vertrekken, nadat dit weekend Asier del Horno naar Valencia trok.